Un alt aspect foarte important in cofetarie este metoda de lucru. Ne-am dorit dintotdeauna sa oferim cel mai bun produs de pe piata iar pentru acest lucru ne-am imbunatatit tot timpul metodele si tehnicile de lucru invatand de la cei mai buni din domeniu. Cea mai buna decizie pe care am luat-o a fost aceea de a urma cursurile scolii Lenotre, cursuri care ne vor ajuta sa imbunatatim si mai mult produsul pe care il oferim. La fel cum suntem dispusi sa iti prezentam magazia noastra la fel de deschisi am fost cu privire la stagiul de la scoala Lenotre. Ne place sa fim sinceri, sa fie totul prezentat cat mai clar si nu avem nimic de ascuns. De aceea si magazinul nostru din laborator este dotat cu pardoseala transparenta care ofera vizibilitate in laborator. Cei care ne-au vizitat stiu deja dspre ce este vorba:)
Cateva cuvinte vreau sa va scriu si despre laboratorul in care lucram. In 2014 am fost nevoiti sa ne mutam insa suntem foarte fericiti si incantati sa lucram aici. Avem un spatiu de peste 300 mp complet utilat si autorizat, modern, curat, aerisit si care ne ofera tot ceea ce avem nevoie pentru a va oferi cel mai bun produs pe care il putem face.
O sa inchei cu un detaliu care poate nu este chiar atat de evident pentru toata lumea insa pentru noi este esential. Noi ne creem singuri produsele si retetele. Exceptand cele cateva produse clasice ale cofetariei, ecler, savarina si amandine, fiecare produs care se regaseste in cofetaria noastra este unul gandit, produs si dezvoltat de noi. Avem 16 ani de cand facem asta si ne place foarte mult. Nu copiem concepte, fie ele frantuzesti, americane sau romanesti, nu ne asezam in piata dupa trenduri, ci ne urmam drumul propriu. Cel mai important pentru noi este ca produsul final sa aiba gust, sa fie unul complex si sa va ofere o experienta unica. Tot ceea ce se regaseste in produsele pe care le ce vindem este produs de noi: cremele, blaturile, siropurile, gemurile, aluaturile, foietajul. Toate produsele pe care le facem au povestea lor. La fiecare dintre ele s-a lucrat mult pana sa ajunga in forma finala si echipa din laborator lucreaza in fiecare zi cu scopul de a imbunatati gama deja existenta. Poate intr-o alta postare o sa va scriu cate ceva despre modul in care ia nastere un produs. De la creatie pana la vitrina.