Casa Victoria

Am inceput aventura de 5 luni in Scoala Profesionala de Patiserie Lenotre !

Bine v-am gasit ! In randurile urmatoare o sa incerc sa povestesc aventura extraordinara pe care o parcurg incepand cu 2 ianuarie 2018.

Totul a inceput cu un discurs al Chef-ului care va coordona prezenta mea si a grupei din care fac parte.

Trebuie sa stiti ca in cadrul Ecole Lenotre sunt 2 tipuri de cursuri Master si Bachelor. Master cuprinde cursuri de gastronomie si de patiserie in timp ce Bachelor este curs intensiv de patiserie.

Eu am optat pentru varianta Bachelor.

Asadar, in prima zi, cei 2 Chefi care vor avea grija de noi pe parcursul scolii, ne-au prezentat tot ceea ce inseamna Lenotre. Valorile scolii, principiile de functionare ale ei, ne-au vorbit despre cei peste 600 de oameni care lucreaza sub sigla Maison Lenotre.

A urmat apoi un tur al fabricii Lenotre care se afla in aceeasi curte cu scoala. Ba chiar mai mult decat atat cele 2 au si o zona comuna : sala de luat masa.

Scoala asigura micul dejun si pranzul pentru toti cei care lucreaza sau studiaza aici, lucrul cel mai important fiind ca toti mancam in acelasi loc. Chefi, elevi, soferi, chocolatieri sau personalul de curatenie isi servesc pranzul sau micul dejun la un loc.

Scoala de cofetarie Lenotre a fost prima infiindata in 1971 de Gaston Lenotre, unul dintre patiserii care au adus un aer proaspat si inovator in patiseria franceza. Printre cele mai importante inovatii ale sale au fost prajituri in ale caror retete a folosit cantitati mai mici de zahar si faina.Mai multe detalii despre impresionanta cariera a lui Gaston voi incerca sa va descriu intr-o postare viitoare.

Fabrica Lenotre este una dintre cele mai mari din Franta. Ea produce varietati de paine, patiserie, chocolaterie si gastronomie care pot fi cumparate din magazinele Lenotre ( cel mai impozant fiind cel din Paris de pe strada Victor Hugo) sau comandate online sau telefonic.

Hint : de curand Lenotre a cumparat Fauchon si isi va mari considerabul numarul de magazine in Franta.

Deocamdata atat am avut sa povestesc, tineti cont va rog ca este prima mea postare vreodata pe vreun blog, site de informatii sau alte astfel de instrumente, si va promit ca revin cu noutati .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *